Širdies ir kraujagyslių ligos – vienos labiausiai paplitusių ligų. Ju priežastys įvairios, tačiau dažniausiai yra aiškiai įvardinamos ir valdomos. Laiku nediagnozuojamos, netinkamai ar visai negydomos, širdies ir krayjagyslių ligos labai blogina žmonių gyvenimo kokybę ir sąlygoja tokių rimtų komplikacijų kaip infarktas, insultas ir inkstų nepakankamumas išsivystymą.

Viena labiausiai paplitusių ligų – padidinto kraujo spaudimo liga – arterinė hipertenzija. Net 68% infarktų ir net 75% insultų priežastis yra aukštas kraujospūdis. Tai tyli liga, nes dažnai hipertenzija sergantys ligoniai nejaučia jokių simptomų. Vienintelis simptomas – tai aukštesnis nei 130/90 mm Hg kraujospūdis.

Klinikoje patyrusi specialistė atliks visus būtinus tyrimus – elektrokardiogramą, širdies ir kraujagyslių echoskopiją, kaklo kraujagyslių ultragarsinį ištyrimą, o išsamios konsultacijos metu nustatys reikšmingus Jūsų sveikatai rizikos veiksnius, paskirs tinkamą ir optimalų gydymą, pakoreguos gal būt nepakankai efektyvų jau anksčiau paskirtą gydymą, padės Jūsų ligą suprasti, prižiūrėti ir valdyti.